Hevosessa on ripaus Taikaa

Hevonen on pakoeläin, jonka vaistot ovat auttaneet sitä selviytymään jo villinä luonnossa. Vaistot ohjaavat hevosia edelleen ja ihmisen on tehtävä töitä voittaakseen sen täydellinen luottamus. Jokainen hevonen on yksilö, jota täytyy kohdella kunnioittaen, arvostaen ja tasavertaisesti. Hevosen muisti on pitkä, jos satutat tätä suurta ystävää, muistaa se sen pitkään ja jälkien korjaaminen vie runsaasti aikaa.

Hevosen eleet ja ilmeet kertovat sen tunnetiloista paljon, liikkeet ovat suuria ja massaa löytyy kunnioitettava määrä. Seisoessasi suuren hevosen vierellä tunnet pienuutesi mutta kohtaat myös mahdollisuuden löytää oman suuruuteesi. On uskomattoman voimauttava tunne huomata suuren ystävän aidosti haluavan olla kanssasi ja tekevän asioita yhdessä juuri sinun kanssasi. Ystävyydellä ja kunnioituksella saat satoja kiloja liikkeelle ilman väkivaltaa, voimaa tai huutoa.

Turhautuminen, epäonnistuminen, itku, nauru, ilo, rakkaus, kaikki sallittuja hevostoiminnassa. Hevonen kohtaa sinut ja sinun tunteesi aidosti. Haluat piilottaa ne kaikkein kipeimmät asiasi mutta tämä ystävä näkee ne. Se näkee lävitsesi ja huomaa kun yrität peittää todelliset tunteesi. Peili tunteillesi, tulkki tekemisillesi.

----

Ihmisten kohtaaminen on joskus vaikeaa: miltä minä näytän, mitä minun kuuluu sanoa? Hevosen kanssa toimiessa hevonen näyttää mitä voit ja saat tehdä, hevonen ei kuuntele epäselviä merkkejä tai toimi jos kohtaat sen vihaisena, se haluaa kommunikoida aidosti ja ymmärrettävästi. Ei ole väliä oletko ulkoisesti koulun suosituin tai sulava supliikkimies, hevoselle riittää, että olet aito ihminen, oma itsesi.

Hevonen on riippuvainen ihmisen avusta asuessaan meidän ympäristössämme. Se tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa. Säännöllinen arki on tärkeää. Terveellinen ravitseva ruoka, puhtaus, lepo ja liikunta ovat hevosen hyvinvoinnin avaimia. Huolehdi itsestäsi niin osaat huolehtia myös suuresta ystävästäsi, meillä kaikilla on samat perustarpeet.

Hevonen antaa meille liikunnan iloa ja samalla pääset nauttimaan huomaamattasi raittiista ulkoilmasta. Ratsastus, juoksuttaminen, maasta työskentely, luottamusharjoitukset, ajaminen tai työajo ovat täynnä mahdollisuuksia onnistua ja innostua. Ei tarvitse osata mitään vaan ylittää omat pelot ja heittäytyä mukaan hetkeen. Retki metsään yhdessä suuren ystävän kanssa näyttää sinulle uuden maailman omassa ympäristössäsi. Kokemukset ovat vahvoja, kun annat tunteittesi viedä mukanaan ja avaat silmäsi kaikelle kauneudelle.

----

Hevostoiminta on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti kuntouttavaa. Vuorovaikutustaitojen opettelu auttaa sinua arjessa. Koet hyväksyntää ja opit olemaan rohkeasti oma itsesi. Saat mahdollisuuden voimaantua turvallisesti ja motivoidusti.

Katso hevosta, näet voimaa, ikiaikaista viisautta ja aidon ystävän. Se on Taikaa.