Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Hevostoiminnan tavoitteena on sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukeminen. Taika Talli on kasvatuksellinen yhteisö, joka tukee yksilön kasvua. Hevosten kanssa toteutamme yhteisöllistä, elämyksellistä, kokonaisvaltaista ja osallistavaa toimintaa. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan kautta pyrimme näyttämään lapsille ja nuorille niitä asioita, joiden kautta heidän omakin hyvinvointinsa arjessa syntyy: puhtaus, terveellinen ravinto, säännölliset ruoka-ajat, sopiva liikunta ja riittävä lepo. Hevostoimintamme sisältää myös paljon vuorovaikutustaitojen ohjaamista, hevonen on osana oppimista.

Toiminta perustuu lapsen tai nuoren oman toiminnan kautta saatuun kokemukseen. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja suunnittelee yhdessä lapsen tai nuoren kanssa tallissa tapahtuvan toiminnan juuri hänelle sopivaksi. Taika Tallissamme asuu tällä hetkellä kuusi hevosta, joiden kanssa on mahdollista toteuttaa sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Hevosemme ovat kilttejä ja rauhallisia yksilöitä, jotka sopivat hyvin toimimaan lasten ja nuorten kanssa. 

Tallin puolella tapaa myös muita eläimiä, kaksi kissaamme Martta ja Nemo. Lisäksi kesällä odotamme ankkoja kuoriutuviksi.